Εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στην αναπηρία

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 η ψυχολόγος Αργυράκου  και κ. Πίγκα του ΕΠΑΛ ειδικής Αγωγής και Σ. Λάσκαρη του 4ου Ειδικού Δ.Σχ.Θεσ/νίκης υλοποίησαν με μεγάλη επιτυχίατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στην αναπηρία η“Η Μόζα και οι άνθρωποι με τις ρόδες” με τους μαθητές μαθήτριες της Β τάξης. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν και δυο μαθητές του ΕΠΑΛ.

 


Το πείραμα του Ερατοσθένη

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:28 κάναμε το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της γης με τους μαθητές και μαθήτριες της Στ τάξης και το Ε2. Το αποτέλεσμα της μέτρησής μας ήτανR= 6481,590 km.

 


 

ΔΡΑΣΕΙΣ –ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 που γίνονται στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2016-2017

21 Οκτωβρίου 2016
Ευαισθητοποίηση σε αξίες συνεργασίας και αλληλοβοήθειας σε μαθητές της/τριες Α τάξης από τον Υπεύθυνο Αγωγής Υγείας Ι.Τομπούλογλου.

7 Νοεμβρίου 2016

Ενημερωτική-παιδαγωγική επίσκεψη του Β. Βασιλειάδη γυμναστή - υπαλλήλου Δήμου Θεσ /νίκης  και υλοποίηση του προγράμματος « Ενημέρωση- συμβουλές σε θέματα άσκησης –διατροφής στην παιδική ηλικία» με τους μαθητές/τριες της Δ τάξης.

21 Νοεμβρίου 2016
2ω/ρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Μετάβαση στην εφηβεία» με εκπαιδεύτρια την κ. Ξεφτέρη- επισκέπτρια υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θες/νίκης στους μαθητές/τριες της Στ τάξης.

2 Δεκεμβρίου 2016

Εκπαιδευτική- ενημερωτική παρέμβαση από φοιτητές οδοντιατρικής ΑΠΘ για την υγιεινή των των δοντιών σε μαθητές/τριες της Β τάξης.

13 Δεκεμβρίου 2016

2ω/ρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Υγιεινή σώματος-πλύσιμο χεριών» με εκπαιδεύτρια την κ. Ξεφτέρη- επισκέπτρια υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θες/νίκης στους μαθητές/τριες της Β τάξης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-17


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ 2015-16

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ 2015-16

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2015-2016


“Ασφάλεια στο σπίτι”

Στις 24 Φεβρουαρίου 2016 επισκέφτηκε και ενημέρωσε όλους τους μαθητές/τριες του σχολείου μας ο κ. Σελεγγίδης σε θέματα ασφάλειας στο σπίτι. Η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΤΙΤΑΝ.


Πώς πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας;

Την Πέμπτη  18-12-2014  οι Ιατροί του τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Κ.Μ :
1. Κα Σιδηροπούλου Μαρία Ιατρός  Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ –Υγιεινολόγος  και
2. Κα Αδαμίδου Ασημένια Ιατρός  Δημόσιας Υγείας  –Υγιεινολόγος πραγματοποίησαν την παρουσίαση του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα « Υγιεινή  Χεριών ».
Ο στόχος της παρουσίασης ήταν να κατανοήσουν τα παιδιά  την σημασία της Υγιεινής των χεριών στην Υγεία του ανθρώπου όπως και την βασική έννοια της πρόληψης.
Η παρουσίαση έγινε σε όλα τα παιδιά του σχολείου ανά τάξη. Έγινε συζήτηση με τα παιδιά ακούστηκαν οι απόψεις τους, λύθηκαν απορίες και απαντήθηκαν τα 2 βασικά ερωτήματα για το πότε και πως πρέπει να πλένουμε τα χέρια. Ακολούθησε η επίδειξη του σωστού τρόπου πλυσίματος των χεριών με τα 6 βήματα με συμμετοχή των παιδιών.   


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Στο πλαίσιο ενίσχυσης του θετικού κλίματος στο σχολείο μας, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 31ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων
σ α ς  π ρ ο σ κ α λ ε ί
τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012, στις 6:30-8:30 μ. μ. στην αίθουσα Τελετών του Σχολείου μας, για να ενημερωθείτε σχετικά με το θέμα «Υπολογιστής: Διαδίκτυο, Παιχνίδια, Κοινωνική δικτύωση. Και φίλος και εχθρός». Πρόκειται για ένα θέμα αιχμής, για το οποίο πρέπει όλοι να εφοδιαστούμε με γνώση, ώστε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και να προλάβουμε προβλήματα. Ομιλήτριες στη συνάντηση θα είναι:

Η κ. Κάλλια Φόρογλου, Κλινική Ψυχολόγος-Προσωποκεντρικός Σύμβουλος

Η κ. Ναταλία Ζαχαρτζή, Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονική Υπεύθυνη των Κέντρων Πρόληψης Σείριος

Η παρουσία σας στη συνάντηση είναι  ιδιαίτερα σημαντική γιατί το θέμα μας αφορά όλους.
Η Δ/ντρια του σχολείου
Μαρίνα Βαχτσεβάνου

 


Η εφημερίδα του Ε1 : Ο ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


 

Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο

Στις 29 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης γονέων και δασκάλων σε θέματα αιχμής απογευματινή συνάντηση με ομιλήτριες την κ.Κάλλια Φόρογλου - κλινική ψυχολόγο - και Κατερίνα Κωνσταντίνου - σχολική ψυχολόγο -  με θέμα τον "σχολικό εκφοβισμό". Στη συνάντηση προβλήθηκε η ταινία 'Τα μπλε γυαλιά' του Γ. Κουφονίκου. Την παρακολούθησαν 70 άτομα γονείς και εκπαιδευτικοί.
Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις με βιωματικές δραστηριότητες μέσα στις τάξεις, δημιουργία αφισών, θεατρικά δρώμενα, προβολή ταινιών, ανάγνωση βιβλίων κ.α. για ευαισθητοποίηση των παιδιών του σχολείου μας με στόχο την πρόληψη κάθε μορφής βίας στο σχολείο.

 


 

Στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και δραστηριότητες
κατά της ενδοσχολικής βίας στις τάξεις Α΄, Β΄ Γ΄ και Δ΄.
Οι μαθητές μοιράστηκαν προσωπικές τους εμπειρίες,
ενώ η συζήτηση γύρω από το θέμα εμπλουτίστηκε και με την προβολή ενός
αρχείου PowerPoint, βασισμένου στο βιβλίο της Dr Martine Agassi, "Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε",
καθώς και άλλου υλικού από το διαδίκτυο.
Οι μαθητές πρότειναν λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος,
και παρήγαγαν σχετικές εργασίες, μερικές από τις οποίες
συμπεριλήφθηκαν, κατόπιν, στο τέλος του αρχείου PowerPoint.

Καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας: Σοφία Αβτζόγλου

Δείτε και κατεβάστε το ppt κατά της ενδοσχολικής βίας, με θέμα "Hands are not for Hitting" (Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε),
από εδώ.
See and download free, the ppt against school violence and bullying, based on the book "Hands are not for Hitting", here.